Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

40 χρόνια πριν....

Δίσκος με ηλίανθους

Το πρώτο μου ντεκουπάζ



    Ήταν Νοέμριος του 1974, ήμουν μαθήτρια λυκείου και μου άρεσε πολύ να ζωγραφίζω λουλούδια.Λεφτά δεν υπήρχαν (ούτε και τότε), ένα μικρό μπλοκάκι είχα μόνο. Το καλό τραπεζομάντηλο της μαμάς είχε όμορφα λουλούδια , πήρα λοιπόν μια άσπρη χαρτοπετσέτα, έβγαλα το σχέδιο το χρωμάτισα με μαρκαδόρους, έκοψα τη χαρτοπετσέτα γύρω-γύρω και το κόλλησα πάνω στο μπλοκάκι. Έμεινε εκει ξεχασμένο.
   Μέχρι που ο γιός μου απέκτησε υπολογιστή και με έμαθε να μπαίνω στο internet. Τυχαία βρέθηκα σε ένα βιντεάκι που έδειχνε την τεχνική της χαρτοπετσέτας.Όταν κατάλαβα τί έκανε αμέσως το μυαλό μου πήγε στο μικρό μου μπλοκάκι."Μα εγώ αυτό το έχω κάνει πολλά χρόνια πριν" είπα και τώρα αυτό λέγεται decupage!
  Μετά από τόσα χρόνια κάνω τις πρώτες μου προσπάθειες ετσι απλά χωρίς μεγάλες φιλοδοξίες.
       Πόσο γρήγορα περνάει η ζωή!!!!! 
  

8 σχόλια :

  1. Χαρηκα που μοιράστηκες μαζί μας αυτήν την ανάρτηση!!!Εμένα με συγκίνησε η μικρή σου ανάμνηση σχετικά με το ντεκουπάζ εσύ από μόνη το ανακάλυψες στην προσπάθεια σου να στολίσεις το μπλοκάκι σου και να που τώρα ξετυλίγεται μπροστά σου ενας ολόκληρος κόσμος δημιουργίας που αν χωθείς μέσα ενα είναι σίγουρο,ποτέ δεν θα το μετανιώσεις!!!Καλώς όρισες λοιπόν !!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργησα Εφη μου 'αργησα πολύ,.Ο αγώνασ για την επιβίωση με έκανε να ξεχάσω την αγάπη μου για τη ζωγραφική.Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια μου δινεις θάρος.Να είσαι καλά...

      Διαγραφή
  2. Μεταξία μου τι ωραία είναι η ανάμνησή σου και πόσο γοητευτική να την βρίσκεις μετά χρόνια με άλλη μορφή .Καλή συνέχεια !!!
    Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Νικολ ήθελα να την μοιρστώ μαζι' σας ,οσο μεγαλωνει ο 'ανθρωποςτου αρέσει να μοιράζετε της παιδικές του αναμνήσεις .Να είσαι καλά πολλά φιλιά και απο μένα.

      Διαγραφή
  3. Τώρα με το ιντερνετ Μεταξια μου μάθαμε καινούργιες ονομασίες για πράγματα που κάναμε παλιά και τα τα ξέραμε αλλιώς. Έτσι και εσύ με το ντεκουπάζ που έκανες τότε αλλά δεν ήξερες πως το λένε. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή εβδομάδα Κατερινα μου ...πράγματι το ιντερνετ είναι μαγικό μιλάς με ολο το κοσμο και βλέπεις πόσο εχει προχωρησει η κάθε μορφή τέχνης.Να είσαι καλά πολλά φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωτοπόρα δηλαδή Μεταξία μου ε; Πολλά φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back to Top