Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ημέρα μνήμης των Ποντίων.

Σήμερα θυμόμαστε την Γενοκτονία των Ποντίων,ένα από τα πιο
ειδεχθή εγκλήματα κατά των Ελλήνων.Απο το 1915-1924 στον Πόντο διαδραματίστηκε μια ασύλληπτη τραγωδία.Το 50% του Ελληνικού πληθυσμού σκοτώθηκε,ενώ αρκετές χιλιάδες Ποντίων εξισλαμίστηκαν.Οσοι επέζησαν έφυγαν προς την Σοβιετική Ένωση και την Ελλάδα. Δεν λησμόνησαν ποτέ την ιστορία τους και μέχρι σήμερα οι απανταχού Πόντιοι τιμούν την μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας και αγωνίζονται για την διεθνή και επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Το κέντημα μου με τη μορφή του Πόντιου  που θα προστεθεί στο συλλογικό κέντημα είναι αφιερωμένο  στους απανταχού Πόντιους. Είμαι χαρούμενη και περήφανη που το τελείωσα σήμερα και θα εκτεθεί  με χιλιάδες άλλα κέντημα για να αναδειχθεί  ο πολιτισμός και η ιστορία  της χώρας μας !
Ευχαριστώ πολύ την φίλη Κλαυδια που μου έδωσε την δυνατότητα να συμμετέχω στο συλλογικό μας κέντημα!
Να είστε όλοι καλά!!!

10 σχόλια :

  1. Θαυμάσιο Μεταξία μου. Μπράβο που συμμετέχεις στο συλλογικό αυτό που προωθεί την Ελληνική Παράδοση και Ιστορία
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Άννα!! χαίρομαι που σου άρεσε γιατί είχα πολλά χρόνια να κεντήσω.Δυσκολευτικα γιατί ήταν και πρώτη φορά που έκανα πρόσωπο!!!Να είσαι καλά!!!!

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ όμορφο Μεταξία! Και δεμένο με μια μεγάλη ιστορική μνήμη.
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Γιάννη είναι μια τραγική ιστορία η γενοκτονία των Ποντίων. Εχουν περάσει εκατό χρόνια και λιγοι αναγνωρίζουν την καταστροφή ενός πολιτισμένου λαού! Δυστυχώς!Εγώ θαυμαζω την μουσική τις φορεσιές τους και τον αγώνα τους γιαυτο και διάλεξα να το κεντησω.Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Το θαύμασα το κέντημά σου στο ΦΒ Μεταξία μου, και συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου στο συλλογικό έργο της Κλαυδίας!
    Γιά τα γενέθλιά σου δεν κατάφερα να περάσω από το προφίλ σου, οπότε σου εύχομαι από εδώ, να είσαι πολύχρονη, πάντα γερή και δημιουργική, και να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ χαίρομαι που σου αρέσει μια αγωνία την είχα φίλη μου γιατί είχα πολλά χρόνια να κεντησω ! Ευτυχώς έγινε ωραίο!Σε ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σου !!Να είσαι καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο»

    Συγχαρητήρια! Έξοχη τιμή για την μνήμη της Γενοκτονίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!!! Δυστυχώς απ'ότι βλέπω έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε την τραγωδία που έζησαν χιλιάδες άνθρωποι! Ευτυχώς το συλλογικό κέντημα μας προχωρά!

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!!!!Να είσαι καλά !!! χαίρομαι που πέρασες από το σπιτάκι μου!!!

      Διαγραφή

Back to Top